Zoek uw product

Actualiteiten details

Vrouw vindt miljoenenpostzegel op vlooienmarkt

donderdag 27 juni 2013 door Ron Weerenbeck

DRESDEN - De vrouw van een Duitse
postzegelverzamelaar heeft op een vlooienmarkt in Dresden
nietsvermoedend een uiterst waardevolle postzegel op de kop getikt.

De vrouw kocht om haar man een plezier te doen voor twintig euro een pakket met oude zegeltjes, waar het kostbare exemplaar tussen bleek te zitten. Op de extreem zeldzame zegel staat de de Amerikaanse politicus en wetenschapper Benjamin Franklin (1706-1790).

''Mijn adem stokte toen ik deze postzegel zag'', vertelt Reinhold Hoffman tegen Bild. ''Ik heb er meteen vakliteratuur en catalogi op na geslagen en contact gezocht met experts.''

Volgens Klaus Finthe, een Duits expert op postzegelgebied, is het exemplaar 2,5 miljoen euro waard, omdat het een misdruk betreft. Tot zover bekend zijn er slechts twee andere waardevolle exemplaren in omloop van het zegeltje met daarop Franklin afgebeeld. Eentje is van een postmuseum in New York, de ander is eigendom van een Californische miljardair.

Voordat de postzegel daadwerkelijk de miljoenenwaarde krijgt, moet eerst de Philatelic Foundation zich nog over het exemplaar buigen. Alleen deze foundation kan de postzegel een certificaat geven. Zonder dit certificaat zou de misdruk niet op een veiling verkocht kunnen worden.

Bron: De Telegraaf 2-11-2012